lauantai 7. tammikuuta 2012

Uusi ilme ja välitilinpäätös

Kuten voitte huomata, Luen ja kirjoitan on saanut uuden ilmeen, jossa on talvinen teema ja ripaus intohimoa mukana. Uuden ilmeen työstäminen vei aikaa fiksauksineen pari päivää, ja toivon, ettei kovin moni häiriinytnyt muutostöistä, jos sattui tänne kesken urakan. Lokit olivat kivat, mutta erityisesti eräs lähipiiriini kuuluva vaati voimakkaasti niitä jo vapauteen.

Mitä pidätte?


Te loistavat lukijat kommentteinenne

Blogini lukijakuntaan kuuluu Bloggerin lukijapaneelin mukaan nyt tasan sata kirjoista ja/tai kirjoittamisesta innostunuttta. Aivan mahtavaa - kiitos jokaiselle ja lämpimästi tervetuloa uusimmille! Mainiota on myös se, että osa teistä seuraa lukijaksi kirjautumatta esimerkiksi muiden listojen kautta tai käy täällä satunnaisesti tai sattumalta!

Käyntejä Blogger on rekisteröinyt vajaan vuoden aikana blogissani kohta 18 000! Kävijämäärissä piikkejä ovat selvästi olleen muun muassa Blogistanian Finlandia -palkinnon jälkipäivät, sillä Sallan lukupäiväkirjasta on tullut tänne paljon liikennettä - kiitos Sallan näkyvän linkityksen!

Blogissani on käyty myös mukavasti keskustelua. Kommentteja on jätetty tänne reilu tuhat, mikä tekee noin 150 julkaistulla postauksella kuusi ja risat yhtä postausta kohti. Kuten varmasti useimmat bloggaajat tietävät, kommentit ovat bloggauksen suola, joten kiitos teille jokaiselle! Toivottavasti vuorovaikutus lisääntyy entisestään.

freedigitalphotos.net / nuttakit

Suosikkihaut

Blogiini tullaan myös hakukoneiden kautta. Suosituimpia hakusanoja on aina hauska tarkastella: Eniten osumia on saanut "aikuisen naisen seksi", mistä olenkin ylpeä, sillä kyseessä on yksi ensimmäisistä postauksistani ja vallan mainio Cacciatoren ja Korteniemi-Poikelan kirja. Pian sen kuitenkin ylittää - tatatadaa - "luen ja kirjoitan" - tai jos tarkkoja ollaan, kaikkine variaatioineen taitaa blogini nimi jo ollakin suurin tänne tuonut hakulause. Tästä riemuitsen!

Paljon näkyvyyttä saa blogissani myös lastenkulttuuri, sillä seuraavia suosikkihakuja täällä on "jöröjukka" ja "robotti vipusen kovalevy". Nämä ovat totta vieköön kestosuosituksiani lapsille ikään katsomatta. "Pia pesonen urho kekkonen strasse" on seuraavaksi haetuin, ja se nosti päätään taas, kun nimesin tämän hulvattoman ja oivallisen novellikokoelman Blogistanian Finlandia -ehdokkaakseni.

Tuleva Poikani Kevin -elokuva lienee yksi syy siihen, että "poikani kevin" on myös haetuimpien joukossa. Edelleen täältä haetaan tietoa hakulauseilla "ylpeys ja ennakkoluulo" ja "aivot pellolle", joka lienee ihan yleinen hakukoneiden suosikkihakulause, epäilen, mutta myös ihan hyvä viime vuoden nuortenkirja. Koko blogin historian aikana kertyneissä hakulausekkeissa ei tällä kertaa ole mitään tämän huvittavampaa, mutta lyhyemmän välin tarkastelu antaa tulokseksi muun muassa "mutu huuli", mikä ei kuulu tämän blogin sisältöön, ja on sitäpaitsi kirjoitettu vastoin oikeakielisyyssääntöjä. ;-)

Tulossa

Mitähän uusi vuosi tuo tullessaan tähän blogiin? Rehellisesti täytyy myöntää, ettei tarkkoja suunnitelmia ole, mutta joitakin haaveita joka tapauksessa. Osaa en halua paljastaa, mutta tässä muutamia:

Kirjoittaminen: koetan löytää jonkun rungon, minkä avulla lähestyisin kirjoittamista paremmin ja toivottavasti myös enemmän kuin viime vuonna.

Kirjat: Hilkka Ravilo, Sirpa Kähkönen, Väinö Linna, Anja Snellman. Muuta kotimaista. Joitakin tärppejä ulkomaisista kirjoista, kuten Lionel Shriver. Nuortenkirjoja, lastenkirjoja. Tietokirjoja jokunen, muun muassa Aikuisen naisen seksi -teoksen rinnalle on tulossa vastaava kirja miehen seksuaalisuudesta.

Kulttuuritapahtumat: Tapahtumista kirjoitin jonkin verran viime vuonna, ja samaa haluan jatkaa. Jotakin osuvimpia sattumia siis luvassa.

Haasteet: Olen jo ilmoittautunut kahteen ja enempää en ainakaan alkuvuonna aloita. Luvassa siis Nooran Rumia kapinallisia ja Morren Kuusi kovaa kotimaista.

Yksivuotissynttärit: Luen ja kirjoitan täyttää yhden kokonaisen vuoden Kalevalan päivänä. Kakkukekkerit vietän ehkä itsekseni, mutta se mitä täällä blogistaniassa tapahtuu on vielä mietinnässä.

Muutakin uutta ja uudistavaa on suunnitteilla, mutta ne jäävät tässä vielä mainitsematta.

Innostavaa blogivuotta kaikille! Jos mieleesi nousi jotakin kehittävää tai kiittävää palautetta, otan sen mielelläni vastaan!

17 kommenttia:

 1. Blogisi uusi ilme on hieno ja selkeä, tykkään kovasti!

  Postauksestasi sain kipinän osallistua Nooran mielenkiintoiseen Rumia kapinallisia-haasteeseen, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 2. Tosi raikas ja kiva ilme, hienoa!

  VastaaPoista
 3. Tyylikäs ja selkeä ulkoasu. Hyvää jatkoa blogillesi!

  VastaaPoista
 4. Pihi nainen, kiitos! Tosi mukavaa, että haaste saa lisää osallistujia!

  Marke ja Anna, kaunis kiitos!

  VastaaPoista
 5. Vaikka minä en ole muutosten ystävä, niin en häiriintynyt näistä blogisi ulkonäköuudistuksista :)
  (Punainen on lempivärini, lämmin ja ihana. Varsinkin tämän päivän pakkasilla kaikki lisälämpö on tervetullutta ;) )

  VastaaPoista
 6. Blogin uusi ilme on oikein raikas ja lämmin yhtä aikaa!

  VastaaPoista
 7. Ihana uusi ulkoasu (rakastan viininpunaista)!

  Ihanaa alkanutta vuotta, Paula!

  VastaaPoista
 8. Onpa selkeä uusi ilme. Ja onnea hienoista "bloginumeroista" :)

  VastaaPoista
 9. Mukava ilme, tykkään tästä enemmän kuin vanhasta!

  Blogisi on kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja tykkään lukea juttujasi, vaikka olen ihan surkean laiska kommentoimaan. Kaipaan aina lisää kirjoittamisesta, mutta on myös kiva lukea lukukokemuksistasi :)

  Mukavaa tätä vuotta!

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoinen ja raikas uusi ilme blogissasi! Odotan kovasti mielenkiintoisia kirjoituksiasi - hyvää blogivuotta sinulle!

  VastaaPoista
 11. Hei Paula, onpas pirteä ja selkeä tämä uusi blogisi ilme! Tykkään!

  Mukavaa uutta lukuvuotta 2012 sinulle!

  p.s. Kirjallista elämää kooste oli tosi hyvä ja sain lukuvinkkejä, vaikka itse haasteeseen en ehtinyt osallistua. Kiitos siitä!

  VastaaPoista
 12. Onnea tähänastisesta blogitaipaleesta!

  Säestän Saraa, Kirjallista elämää -haasteesta sai tosi mielenkiintoisia kirjavinkkejä!

  VastaaPoista
 13. Kiitos kaikille! Ilmeen muutos on selvästi ollut tervetullut :-)!

  Kirjallista elämää oli minullekin tosi mieluinen haaste, joten loistavaa, että se on innostanut muitakin! Kirjailijoista luen vastedeskin.

  Bloggauksen iloa!

  VastaaPoista
 14. Uusi ulkoasu on hyvä, värit ovat kauniit ja miellyttävät.

  Kiitos Elizabeth Taylor -kirjoitukseni linkityksestä.

  VastaaPoista
 15. Selkeä ulkoasu eli ihan päinvastoin kuin minulla.

  Nyt harmittaa kun en ole lukenut Poikani Kevin, koska Heberleinkin käsitteli ko. kirjaa teoksessaan Pieni kirja pahuudesta.

  Jonnekin pois kirjan takia Shriver ei jää minulta enää väliin.

  VastaaPoista
 16. Jokke, Margit ja Leena, kiitokset kommenteista!

  Leena, Heberleinin kirja olisi kiintoisa. Shriver on kyllä todella taitava. Poikani Kevin on minullekin hänen ensimmäisensä, ja Jonnekin pois on tulossa jossakin välissä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...